dilluns, 5 de març del 2018

YOUTUBE

YouTube (pronunciació AFI [ˈjuːtjuːb]) és un lloc web en el qual els usuaris poden penjar i compartir vídeos. Va ser creat per tres extreballadors de PayPal el febrer de 2005. Va ser adquirit per Google Inc. l'octubre de 2006 a canvi de 1650 milions de dòlars i ara opera com una de les seves filials. Ara YouTube és molt vist a tot el món i cada minut es pengen 300 hores de vídeo a YouTube. El primer vídeo es va penjar el 23 d'abril de 2005 "Me at the Zoo"  on se mostra al cofundador Jawed Karim al Zoològic de San Diego.
Resultado de imagen de youtube viquipediaYouTube fa servir un reproductor en línia basat en Adobe Flash per mostrar el seu contingut (tot i que també pot ser un reproductor basat en l'estàndard HTML5, que YouTube va incorporar poc després que la W3C el presentés i que és suportat pels navegadors web més importants). És molt popular gràcies a la possibilitat d'allotjar vídeos personals de manera senzilla. Allotja una varietat de clips de pel·lícules, programes de televisió i vídeos musicals. Malgrat que les normes de YouTube impedeixen pujar vídeos amb drets d'autor, aquest material existeix en abundància, així com continguts amateur com videojocs. Els enllaços a vídeos de YouTube poden ser també inserits en blogs i llocs web personals fent servir API o incrustant codi HTML.
Des del 19 de gener de 2011, YouTube està disponible en català mostrant-se directament en aquesta llengua si és la del navegador, o triant-se manualment a la configuració d'idioma del lloc web. En aquesta data també es va activar el subdomini per a la versió en català.

Youtuber

Un youtuber és un usuari i professió del lloc web Youtube que puja i comparteix vídeos amb l'objectiu de guanyar's-hi la vida. Guanyant popularitat normalment a través d'altres xarxes socials com Twitter i Facebook, l'estratègia és aconseguir més subscriptors i visites per arribar a guanyar uns 3.000 euros mensuals, tot i que això varia depenent del mes.

Història


Chad Hurley, un dels tres fundadors de YouTube.
YouTube Inc. va ser fundada per Chad Hurley, Steve Chen i Jawed Karim el febrer de 2005 a San Bruno (Califòrnia). Tots ells es van conèixer mútuament quan treballaven a PayPal, Hurley i Karim com a enginyers, i Chen com a dissenyador.Segons Hurley i Chen, la idea de YouTube va sorgir davant les dificultats que van experimentar en intentar compartir vídeos enregistrats durant una festa a San Francisco. Aquesta història ha estat considerada una versió molt simplificada, i Chen ha reconegut que aquesta idea es pot haver promogut per la necessitat de presentar una història senzilla al mercat. Karim ha declarat que la festa mai va existir, i que la idea de compartir vídeos a Internet va ser seva. Els seus companys, en canvi, asseguren que sí que va existir la festa, i que la idea original de Karim era crear una pàgina de cites, on les persones es poguessin qualificar segons els seus vídeos. Karim reconeix haver estat influenciat per un lloc de cites anomenat HotorNot.com ("Sexy o no?"), on els usuaris podien carregar fotografies seves, que llavors eren qualificades per altres usuaris.

PD: informació obtinguda de https://ca.wikipedia.org/wiki/Portada.
Pàgines web: https://www.youtube.com/intl/es/yt/about/
Youtube  permet to estil de vidos menys per a menors de 18 anys, uns en especial de contingut sexual.
Normalment, els vidios més pujats i descarregats en aquesta web son: vidios de humor, reptes per a aconseguir, tutorials si et rius perds...
Youtubers coneguts?: Wismichu, Rubius, Auron play,...
Resultado de imagen de auronplay
Retos?: si te ries pierdes,cocodrilos sacadedo, el artilugio del diablo.
Resultado de imagen de retos youtube



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada